De grootste hoeden- en pettenwinkel van Nederland

Uitstekende kwaliteit

Persoonlijke service

Kom eens langs in onze winkel!

Home / HOEDEN / Strohoeden / Hoeden onderhoud
Toon Filters
0
Onbeperkt

Hoeden onderhoud

Hoeden onderhoud

Een vilthoed kan met een speciale kledingborstel en stoom, door water aan de kook te brengen in een pan of een ketel, geborsteld en opnieuw in model gebracht worden. Het verwijderen van vlekken gaat prima door met een stuk oud hard brood voorzichtig over de vlek te wrijven *.

Hoeden vervaardigd van wollen geweven stoffen zijn te reinigen door deze te wassen in koud sop **.

Voorkomen is beter dan genezen: Voorkom vlekken en onderhoud een hoed door deze regelmatig te sprayen met impregnatie waterproof spray ***.

Wax hoeden worden onderhouden door deze regelmatig met speciale wax producten in te sprayen.

Als een hoed langere tijd niet wordt gedragen, bewaar deze dan uit het zonlicht op een droge koele stofvrije plek. Bij voorkeur in een hoedendoos met op de bodem van de doos vloeipapier.

Vetvlekken en vloeistofvlekken kunnen niet verwijderd worden.
** Sommige hoeden kunnen krimpen door deze met koud sop te reinigen!
*** Hoeden gemaakt van stromaterialen zijn kwetsbaar in de regen.


Hoedenmaterialen

Leder

Het natuurproduct leder is een ademend materiaal en zeer comfortabel om dragen. Door deze fijne eigenschap heeft een lederen hoed geen zweetband nodig. Lederen hoeden kunnen waterafstotend gemaakt worden met waterafstotende sprays te koop in de webwinkel.

Panama

Het materiaal Panama is van fijn gevlochten ongeverfde strokwaliteit gemaakt. Het bestaat uit palmvezels die voornamelijk worden gebruikt voor het maken van hoeden. Er bestaan een groot aantal verschillende structuren van zeer fijne op te rollen tot grovere kwaliteiten. Daarnaast worden hoeden ook gefabriceerd van vergelijkbare materialen fijn gevlochten en ongeverfd stro Parabuntal en Bandstro.

Vilt

Vilt wordt gefabriceerd door het in elkaar weven van wol, cashmier, konijnenhaar of beverhaar binnen een proces van warmte en vocht. Door dit proces ontstaat een waterbestendige en tevens ademende stof. Hoe minder de haren wegen die zijn gebruikt voor het fabriceren van vilt, hoe beter en soepeler de kwaliteit.

Sinamay

Sinamay is gevlochten van stro en heeft een typisch open structuur. Sinamay wordt vaak gebruikt voor hoeden en ook als garnituur.

Sisal

Sisal is fijn gevlochten stro dat na kleuring gebruikt wordt voor het fabriceren van hoeden. De kwaliteit van Sisal is sterk afhankelijk van de structuur zoals bijvoorbeeld Buntal, Parasisal en Brasil


© 2024 Capsplaza - All Rights Reserved

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.